Cea mai lungă pârtie din stațiunea Semenic, în lungime de 1.200 de metri, este nefuncțională de peste doi ani, deși este dotată cu echipamentele necesare pentru a funcționa. 

Pârtia Uriașul este administrată de societatea Schilift SRL și are ca acționari Consiliile Județene Caraș-Severin și Timiș, alături de Primăria Văliug. La începutul acestui an, forul județean din Timiș a hotărât să renunțe la partea lor de acțiuni. Până în prezent, cele trei instituții nu au ajuns la un consens.

Am avut două întâlniri cu președintele Consiliului Județean Timiș, iar singurul lor interes este să își recupereze cei 800.000 de lei, contravaloarea acțiunilor deținute și să se retragă din Schilift. Desigur, această sumă s-a mai amortizat între timp. În urmă cu 2 luni au fost desemnați 5 consilieri județeni cărășeni care să poarte mai departe negocierile.

În următoarele 2 săptămâni va avea loc o întâlnire cu departamentul economic al CJ Timiș pentru a prelua acțiunile.  Între timp ni s-a alăturat și Primăria Reșița în acest demers și cel mai probabil vor participa și ei la aceste discuții,a declarat pentru Radio Reșița, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Flavius Nedelcea.

Indiferent dacă se va ajunge la o înţelegere sau nu, Flavius Nedelcea a precizat că în sezonul de schi 2019-2020, sunt șanse foarte mari să se poată schia pe pârtia Uriașul.  

În prezent, reprezentanții SC Shilift SRL poartă negocieri cu administratorii celor două pârtii funcționale din Stațiunea Semenic – Goznuța și Crucea de Brazi.  Cel mai probabil, opartorul pârtiei Goznuța, Casa Baraj, va asigura sezonul acesta mentenanța Uriașului și o va pune la dispoziția turiștilor.