[FOTO] Cea mai modernă Secţie de Cardiologie din Banatul de Munte realizată în doar 5 zile de voluntari la Reşiţa!

Secţia de Cardiologie de la Staţionarul II din Reşiţa, începând de astăzi poate concura fără probleme cu orice spital privat din România sau din străinătate.

Nu a fost usor, dar efortul a meritat sustine cu lacrimi în ochi, cea care a iniţiat această campanie umanitară, voluntarul Lili Gherle. Ea a fost motorul acestui proiect şi a demonstrat că nimic nu este imposibil atunci când îţi doreşti cu adevărat.

Începând de mâine, bolnavii care suferă de boli de inimă se vor întoarce într-o secţie de cel puţin 3 stele cu televizor si frigider. Medicul cardiolog Ilona Voina este fericită pentru că acest obiectiv a fost atins. De când s-a angajat în acest spital îşi dorea pentru pacienţii săi condiţii hoteliere decente şi iată că acest lucru s-a întâmplat, în final. În momentul în care a ajuns în acest spital şi a vazut condiţiile hoteliere şi-a promis că nu se va lăsa până nu va rezolva această problemă. Era extrem de hotărâtă şi dacă nu avea loc această campanie umanitară medicul cardiolog punea mâna pe pensulă şi demara lucrările.

Voluntarii s-au implicat într-un număr mare. Tânăra Sânziana, de exemplu, a venit zilnic la spital ca să dea o mână de ajutor. Oamenii au spus DA de la început şi au venit să ajute după ce au auzit de acest proiect important fie pe facebook- pe pagina “Adoptă un Salon”, fie după ce au auzit de această campanie la Radio Reşiţa. Apoi, numărul voluntarilor a crescut de la o zi la alta. Dar cel mai mult ne-a impresionat povestea domnului Leonard care a venit din Oraviţa, deşi are probleme cardiace şi trebuia să se interneze în această secţie, a venit fără să stea pe gânduri ca să dea cu trafaletul şi a rămas alături de voluntari până la final.

Politicieni, oameni de afaceri, directori de bancă, cadre medicale, jurnalişti, pensionari, copii, oameni simpli, cu toţii s-au transformat în voluntari în cele 5 zile şi au renovat această secţie importantă. Saltelele rupte şi murdare, pereţii scorojiţi şi plini cu mucegai sunt istorie. În plus, cele 3 saloane au fost dotate cu televizoare şi frigidere de ultimă generaţie şi au fost decorate cu diverse picturi pentru ca aceste saloane să fie mult mai primitoare. Şi tânărul Adrian Popovici, extrem de talentat a pictat mai multe inimi în cele 3 saloane pentru a le da speranţă bolnavilor. Şi nu a fost singurul şi familia artiștilor plastici, Marian și Maia Truţulescu, a pictat mai mulţi pereţi, iar atmosfera s-a schimbat complet, fiind mult mai primitoare pentru bolnavi.

Din echipa voluntarilor inimoşi au facut astăzi parte si prorectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, Cristian Chioncel, dar şi purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan Nafiru. Şi ei şi-au dedicat o zi din timpul lor liber pentru a demonstra că se poate. În secţia de cardiologie, nu a mai contat statutul social. Aici toţi au fost egali!

Oamenii cu suflet mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici şi Adrian Stoicu au donat toate materialele de construcţii necesare pentru reabilitarea secţiei de Cardiologie de la Staţionarul II. În plus, preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu a contribuit şi el cu o sumă importantă de bani.

Sunt foarte bucuros de faptul că avem oameni în municipiul Reșița, dar și în județul nostru, care au inițiativă și se dedică semenilor lor. Un astfel de exemplu este doamna Lili Gherle, care a propus o nouă campanie, legată, așa cum ne-a obișnuit, tot de sistemul de sănătate. Numele campaniei este, de această dată, „Adoptă un salon, la care m-am alăturat cu mare drag.

Jandarmii din Caraş-Severin nu au lipsit de la această acţiune. Aceştia au renovat un salon demonstrând din nou că le pasă de comunitate. Şi voluntarii de la Crucea Roşie au fost extrem de activi şi au participat zilnic la renovarea celor 3 saloane. Unii dintre ei au stat chiar şi 14 ore în secţia de Cardiologie, fără să spună NU POT. Şi familia Aristotel Blaga a contribuit cu o sumă importantă, iar mai multe firme de construcţii din Reşiţa au venit gratuit şi au montat linoleumul antibacterian. Şi farmacia inimii Catena a contribuit, dar şi mulţi alţii.

Şi seful secţiei de Interne, medicul Laurenţiu Creţoni a ţinut să le multumeasca voluntarilor, bucuros de această realizare a comunităţii. Managerul Waldemar Murgu sustine că această iniţiativă este un model de urmat şi cu siguranţă proiectele de acest gen nu se vor încheia aici. Murgu mai are câteva obiective în plan, pentru viitorul apropiat. În plus paturile, noptierele şi saltele au fost puse la dispoziţie de managerul spitalului. Aceste paturi provin din donaţii şi un astfel de pat electric costă la mâna a doua 2.500 de euro.

Şi o parte jurnaliştii de la Radio România Reşiţa au participat fizic, nu doar online la această acţiune. Noi am dat cu şpaclul, am călcat perdelele şi am ajutat la curăţenie. Am participat şi financiar şi ne bucurăm că putem spune că perdelele din cadrul acestei secţii au fost cumpărate de noi cu ajutorul voluntarului inimos Lilii Gherle. Cu putin se face mult!

În concluzie comunitatea din Reşiţa a demonstrat că poate. Şi cu siguranţă voluntarii nu se vor opri aici, mai au şi alte obiective importante pe listă. Dar e important să înţelegem că tot ce s-a făcut aici s-a făcut cu multă trudă, în doar 5 zile, a fost o muncă titanică dar care a meritat în final.

Puterea exemplului există! Comunitatea din Reşiţa este minunată.

De același autor

Related Articles