Consiliul Județean alocă bani pentru CSM Școlar Reșița

631

Consilierii județeni din Caraș-Severin au fost de acord în unanimitate cu proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, proiect care vizează suplimentarea finanţării pentru  „Sportul de performanţă“.  

Ca urmare a rectificării bugetului propriu al Județului Caraș-Severin pe anul 2019 la Capitolul ”Cultură, recreere și religie”se face suplimentarea de la suma de 1 200 000 de lei la 1 650 000 de lei pentru susținerea activității sportive de la acest nivel. Valoarea totală alocată sportului este de 850 000 de lei, din care suma suplimentată este de 450 000 de lei.

Astfel de acești bani vor beneficia echipele perfomere ale județului Caraș-Severin de la CSM  Reșița cea de handbal de Ligă Națională și cea de fotbal din Liga a II-a, după cum afirmă președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu:

Am alocat această sumă de 450.000 de lei pentru proiectele sportive, pentru sportul de performanţă. A fost o solicitare din partea Primăriei Municipiului Reşiţa de a acorda un ajutor Clubului Sportiv Municipal Școlar, cea care finanţează cele două echipe, cea de fotbal şi cea de handbal. A fost ca urmare a acestei solicitări şi a discuţiilor avute cu domnul primar Ioan Popa.  Fiind vorba de un club sportiv, singura posibilitate de a-l ajuta era de a aloca bani pentru o nouă sesiune la secţiunea „Sportul de performanţă“ pentru echipa de handbal şi pentru cea de fotbal,în ambele cazuri fiind vorba de sport de perfomanță,” a spus președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Tot luni, 15 iulie a fost aprobată și modificarea regulamentului pentru depunerea proiectelor, astfel încât să avem posibilitatea demarării unei noi sesiuni de depunere de proiecte la acest capitol ”Sportul de Performanță”.