Primăria Reşiţa caută bani pentru handbal şi fotbal

Cum startul sezonului se apropie cu paşi repezi, Primăria Reşiţa încearcă să găsească resursele financiare pentru susţinerea echipei de handbal, proaspăt promovată în Liga Naţională, dar şi a echipei de fotbal care a reuşit accederea în Liga a II-a.

Pentru a face faţă cheltuielilor, primarul Ioan Popa a bătut inclusiv la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, acesta arătându-şi disponibilitatea de a spirijini sportul reşiţean.

“În condițiile în care legal se poate face acest lucru dânsul ne-a făcut promisiunea că va veni alături de noi. Suntem acum într-o fază în care juriștii Primăriei împreună cu cei ai Consiliului Județean, cu Darian Ciobanu, încearcă să găsească modalitatea prin care să facem acest lucru corect și legal. Cheltuielile Clubului Sportiv Municipal Reșița în anul trecut au fost de circa 500 – 600.000 de euro handbal și fotbal, iar din estimările noastre, anul acesta am avea nevoie cam de un milion de euro adică vreo 400.000 la handbal și vreo 600.000 de euro la fotbal. Există o diferență de 400.000 de euro. Dacă şi Consiliul Județean ni se alătură cu 200.000 de euro pe an, ar fi o gură de oxigen fantastică. Sunt vreo 12 firme din oraș care au declarat și au semnat deja contracte de susținere pentru fotbal și s-ar putea să avem mai mult sau mai puțin cam aceeaşi susţinere şi pentru handbal”, a spus primarul Ioan Popa.

Acesta a adăugat că cele două echipe şi-ar mai putea suplimenta veniturile şi din vânzarea biletelor sau abonamentelor.

De același autor

Related Articles