Mamă şi soţie devotată, educatoare iubitoare, răbdătoare şi mereu cu zâmbetul pe buze.  Se numeşte Daniela Negru.

Daniela Negru s-a născut pe data de 21.10.1976 în Vârşeţ. De origine este din Sân Mihai, acolo în localitatea Sân Mihai şi-a petrecut cei mai frumoşi ani, numiţi copilărie, alături de părinţi, bunici, străbunici, şi fratele său. Întotdeauna descriem copilăria ca fiind ceva frumos, inegalabil, probabil ajunşi la o vârstă mai înaintată în viaţă apare nostalgia şi dorul de copilărie şi atunci nu putem compara copilăria cu altceva, decât cu frumosul din suflet, care rămâne ani, şi ani la rând. Copilăria este perioada din viaţa fiecăruia care nu se uită, cu atât mai mult cât în viaţă continui să lucrezi cu copii, educatoarea Daniela  are acest privilegiu, datorită meseriei de educator.

„Iubesc copiii, copiii mă fac să mă simt bine, intru în lumea minunată a copilăriei alături de ei” declară interlocutoarea noastră. Daniela a terminat Şcoala Elementară „ 3 Octombrie” din Sân Mihai, liceul de Economie şi Comerţ din Alibunar şi Şcoala de Înalte Studi de Educatori „Mihailo Palov” din Vârşeţ, Specializarea pentru clasa pregătitoare. Angajată ca educatoare de 10 ani la grădiniţa „Poletarac” din comuna Alibunar, Daniela povesteşte despre munca cu copiii: „ În această meserie trebuie să te implici direct în toate activităţile micuţilor, ascultându-i şi îndrumându-i pe fiecare în parte, copii simt oamenii din jur, şi dacă nu există iubire şi dedicare din partea educatoarei, nici cele mai bune jucări nu ar putea compensa.  Joaca, interacţiunea cu ceilalţi copii ar trebui să fie prioritară la o vârstă atât de fragedă. Trebuie lucrat cu copii aşa încât să rămână cu nişte deprinderi  utile pe termen lung, copiii trebuie iubiţi şi cred că iubirea este esenţială pentru această meserie. Iar copiii simt dacă omul acela e acolo pentru ei şi împreună cu ei”. Nu la întâmplare a ales meseria de educatoare, această meserie vine din dorinţa şi iubirea de a interacţiona cu oamenii, drept dovadă, Daniela în adolescenţă a lucrat ca vânzătoare la un magazin din satul natal.

Daniela este căsătorită cu Marinel Negru şi împreună au două fetiţe, Anastasia 16 ani şi Nadia 10 ani. „Comorile mele” , aşa le răsfaţă Daniela, care este foarte mândră de fiicele ei, care sunt cea mai mare reuşită în viaţa ei, datorită lor se simte împlinită şi fericită. Soţii Negru locuiesc în Alibunar. Timpul liber Daniela îl dedică educaţiei  fetiţelor, însă îi  plac  şi călătoriile, cititul, gătitul, şi lucrul de mână pe care la moştenit de la mama sa. Ceea ce îi lipseşte şi le duce dorul sunt părinţii Danielei care sunt stabiliţi în Elveţia de 30 de ani.  Dar dorul se compensează în vacanţele şi vizitele petrecute împreună, chiar şi o vizită scurtă este de ajuns pentru a mai alina dorul părinţiilor.

Daniela are şi un motto preferat: „Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei: pictorul şi sculptorul fac doar figuri fară viaţă, dar educatorul creează un chip viu. Uitându-se la el, se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu”  Ioan Gură de Aur. Adriana Petroj