[AUDIO] Ambulanţele vechi… tot la datorie

ambulante-pregatite

O parte dintre ambulanţele Serviciului Judeţean din Caraş-Severin trebuie scoase din uz. Din cele 41 de ambulanţe, 4 ar trebui retrase pentru că au peste 10 ani vechime, iar pentru unele dintre acestea nici nu se mai găsesc piese pe piaţă. Conform legii, nu se mai admit în sistemul de urgenţă maşini mai vechi de 10 ani. Serviciul de Ambulanţă Caraş-Severin respectă legea, dar în cazuri de forţă majoră mai utilizează şi autosanitarele vechi.

De exemplu, în Bozovici există două maşini în rezervă care vor fi casate, la Oraviţa şi la Reşiţa câte una care mai funcţionează din când în când. Ambulanţele vechi aflate în rezervă nu prezintă un pericol atunci când sunt folosite pentru că acestea sunt verificate lunar, astfel că şansele să nu ajungă la un caz din motivul unei defecţiuni sunt minime, a precizat Cornel Pârvan, director tehnic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin:

Şi în capitala Banatului sunt probleme. Jumătate dintre ambulanţele Serviciului Judeţean din Timiş trebuie înlocuite. Din cele  70, aproape 40 au 17 ani de la fabricaţie. Deşi legea spune că nu se mai admit în sistemul de urgenţă maşini mai vechi de 10 ani, nimeni nu pare să ţină cont de acest lucru, astfel că încă se mai circulă cu maşini care se pot defecta chiar în drum spre un eveniment. Deşi Serviciul de Ambulanţă Timiş a trimis mai multe cereri la minister, răspunsul a fost că problema va fi rezolvată în funcţie de priorităţile bugetare, dar până acum nu s-a făcut nimic.

Cele mai citite

Related Articles