16 case din localitatea Eftimie Murgu au fost zugrăvite de voluntari în primele două zile ale proiectului Color the Village

965

16 case au fost zugrăvite de voluntari în primele două zile ale proiectului Color the Village.

Color the Village/Colorează Satul a început, 20 iunie de la ora 9.00 în comuna Eftimie Murgu din Caraș Severin. Până duminică, peste 200 de voluntari și-au propus să schimbe imaginea satului, să dea culoare, să zugrăvească fațade, să vopsească porți și ferestre. În cele 3 zile, 30 de case vor fi renovate de voluntari din toată țara care vor lucra cot la cot cu localnicii.


Localitatea Eftimie Murgu (pe numele ei vechi, Rudăria) aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment este o adevărată comoară a Banatului Montan: în sat sunt încă 22 de mori de apă funcționale, Biserica Ortodoxă este monument istoric, aici s-au născut Eftimie Murgu și Traian Doda, dar și Aga Regep, ce a ajuns pașă pe insula Ada Kaleh. În plus, Cheile Rudăriei sunt protejate deoarece aici este o rezervație naturală.

Timp de aproape 2 luni, doritorii s-au putut înscrie pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro. Evenimentul Color the Village este un adevărat festival al faptelor bune, care va reuni oameni de toate vârstele pentru a ajuta o comunitate întreagă.

Evenimentul Color the Village este unic în România și este finanțat de Ursus Breweries prin programul “Cinstim Binele” și are ca parteneri AZUR Romania și Primăria Eftimie Murgu. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil Timotion V, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura.



sursa foto facebook/ Color the Village