[FOTO] Silvicultorii și-au sărbătorit, astăzi, ziua în stațiunea Băile Herculane!

Sala de Conferințe a Complexului hotelier Afrodita din stațiunea Băile Herculane a găzduit astăzi manifestările dedicate ZILEI SILVICULTORULUI, manifestare care a ajuns în acest an la cea de-a 29-a ediție.

Au participat la acest eveniment conducerile tuturor direcțiilor silvice și parcurilor naționale și naturale din țara noastră, reprezentanții sindicatelor silvicultorilor, dar și ai organizațiilor cu activitate în domeniu, precum și o delegație a silvicultorilor din Republica Moldova. Între participanții la aceste manifestări au fost ministrul Apelor și Pădurilor – Ioan Deneș, directorul RNP-ROMSILVA – Gheorghe Mihăilescu, deputatul de Caraș-Severin – Ion Tabugan, prefectul județului Caraș-Severin – Matei Lupu, președintele Federației SILVA – Silviu Geană, Adrian Crețu – președintele Asociației Administratorilor de Fond Forestier.

În cadrul conferinței desfășurată în cursul dimineții au fost abordate o serie de aspecte privind activitatea personalului silvic, dar și despre prezentul și viitorul pădurilor din țara noastră, iar în finalul manifestării, ansamblul folcloric al elevilor din Teregova a susținut un program artistic.

Despre semnificația manifestărilor de astăzi din stațiunea de pe Valea Cernei, ministrul Apelor și Pădurilor – Ioan Deneș a declarat: “Mi-am cristalizat acel sentiment pe care l-am avut încă din prima zi de când am fost numit ministru al apelor și pădurilor și anume acela că activitatea de silvicultor este o activitate nobilă, pentru că silvicultorii au responsabilitate imensă, trebuie să aibe grijă de un bun al tuturor, care sunt pădurile din România!

De asemenea, directorul RNP-ROMSILVA – Gheorghe Mihăilescu a precizat: “Este o concluzie de speranță, de o clasă profesională valoroasă care, dacă își va canaliza efortul, știința și pasiunea și spre comunicare, spre educație, alături de munca lor, vom reuși să facem și o pace între societate și cei care gospodăresc pădurile!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles