A început operaţiunea de recuperare a navei scufundate la Budapesta pe 29 mai

78
A portion of the The Mermaid, a Hungarian boat which sank in the Danube river near Margaret bridge, is seen during a salvage operation in Budapest, Hungary, June 11, 2019. REUTERS/Marko Djurica

Echipele de salvare au început, marţi dimineaţă, operaţiunea de ridicare la suprafaţă a epavei navei care pe 29 mai s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, 26 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari pierzându-şi viaţa în acest accident, transmit MTI şi Reuters.

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian ‘Viking Sigyn’, al cărui căpitan ucrainean a fost ulterior arestat.

Până în prezent au fost recuperate corpurile a 19 victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte nouă victime şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării.

Acesta este cel mai grav accident înregistrat pe Dunăre în ultimii 50 de ani.