[VIDEO-AUDIO] Sportul n-are vârstă…înotul are performerii săi ”seniori” în bazinul de la Reșița

814

”Seniorii” înotului din România s-au reunit la Reșița pentru Campionatul Național de Înot masters. Ediția a IX-a a început sâmbătă, 8 iunie cu 100 de înotători din mai multe orașe ale țării la start. Se concurează în mai multe probe pe categorii de vârstă, la feminin și feminin, de la 25 până la 90 de ani.

Cel mai în vârstă concurent are 90 de ani împliniți. Am dialogat cu veteranul competiției, Dan Stoenescu:

Sâmbătă s-a înregistrat și o premieră pentru că pentru prima dată la un Campionat național de înot masters, în Complexul de Sport și Sănătate Ioan Schuster au fost introduse probele de 200 m în cele 4 procedee și proba de 800 m liber.

Organizatorii au oferit și anul acesta condiții optime de concurs, iar participanții sunt bucuroși că iau parte la întreceri:

Campionatul Național de Înot masters desfășurat la Reșița a fost un succes și anul acesta. Despre însemnătatea organizării acestuia la Reșița a tras concluziile Dorina Iana, președinte executiv Clubul sportiv de înot Reșița 07:

Din partea organizatorilor a vorbit și Maria Stoica, voluntar:

La aceste Campionate Naționale de înot masters componenții Clubului Reșița 07 au obținut 59 de medalii de aur,25 de argint și 8 de bronz. Reșița a fost reprezentată în concurs de:

IOLANDA ALBAI

ELENA ANGHELUȘ

ELVIS BALCU

CONSTANTIN BODNARIUC

TRAIAN BOGDAN

ANCA BOLDAN

VALERIU BUZATU

YVONNE CHRISTA DEMENYI

RODICA GRANGURE

DORINA MARIA IANA

BOGDAN IBĂNIȘTEANU

ALEXANDRU KUHN

GIULIA ROXANA LASZLO

MARIANA MIHAI

SERGHIE MORARIU

DAVID NĂSTUREL DAVID

MIRCEA NIȚOIU

TEODOR NUTEANU

GEORGE ORZĂNESCU

IUDITH PAU

GHEORGHE DORIN PREDA

MARCO LOREN SĂRARU

MARIA STOICA

MIRCEA ȚEPENEU

ILIE VEGHERIUC .

sursa video și foto: Cristina Corocan/Resita 07

————————-

Bazinul olimpic din „Complexul municipal de sport și sănătate Ioan Schuster” va găzdui la finalul săptămânii Campionatul național de înot masters ediția a IX-a. Sunt așteptați la start aproape de 100 de înotători cu vârste cuprinse între 25 și 90 de ani de la 23 cluburi de înot masters din România, afiliate la „Federația română de natație și pentatlon modern”.

Cluburile participante sunt din: Arad, Bacău, Brașov, Baia Mare, București, Cluj Napoca, Galați, Pitești, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Timișoara și Reșița, după cum  ne-a transmis Dorina Iana – președinte executiv Clubul sportiv de înot Reșița 07. Clubul de înot Reșița 07 este reprezentat de 25 de înotători masters care vor concura în cele 32 de probe individuale și 4 ștafete pentru a obține cât mai multe medalii.

Ne bucurăm că cea mai importantă competiție de înot masters din România care se adresează practicanților de înot la orice vârstă are ca locație orașul Reșița pentru a treia oară de când se organizează în România asemenea concursuri. Ca de obicei avem ca parteneri: Primăria și Consiliul municipal Reșița.  Edițiile campionatului din 2012 și 2016 desfășurate de asemenea la Reșița au fost un real succes. Astfel de concursuri reușesc să atragă tot mai mulți participanți și cluburi din țară și ne dorim să devină tot mai populare pentru populația României.care sunt mereu alături de practicanții înotului. La Reșița va fi o premieră națională. Pentru prima dată la un Campionat național de înot masters au fost introduse probele de 200 m în cele 4 procedee și proba de 800 m liber”, a spus Dorina Iana.

            Cei care concurează demonstrează încă o dată că sportul se poate face la orice vârstă!

Printre participanți vor fi foști și actuali campioni care au făcut cinste României în concursurile de înot la care au participat. Cel mai vârstnic participant este Emil Dan Stoenescu de la „Bluemarin Sport Club” din București, și are 90 de ani.

Concursul de la acest sfârșit de săptămână este o bună ocazie de a îndeplini baremurile pentru participarea la Campionatele mondiale de înot masters din Coreea 2019, de la Gwangju, care vor avea loc în 11-18 august 2019.

Campionat național de înot masters se va desfășura sâmbătă, 8 și duminică, 9 iunie în 3 reuniuni, iar programul va fi următorul:

  • Reuniunea 1: sâmbătă începând cu ora 10
  • Reuniunea 2: sâmbătă începând cu ora 14
  • Reuniunea 3: duminică începând cu ora 10.