Finala feminină de la Australian Open: Cibulkova- Na Li

Cibulkova-Na LiDominika Cibulkova a devenit prima jucătoare de tenis din Slovacia calificată în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a reuşit să o învingă în două seturi, 6-1, 6-2, pe poloneza Agnieszka Radwanska (N. 5), joi, la Melbourne, în semifinalele Openului Australiei.

Cibulkova (cap de serie nr.20), care trecuse în sferturi de reprezentanta României, Simona Halep (6-3, 6-0), o va avea ca adversară sâmbătă, în ultimul act, pe chinezoaica Na Li, favorita numărul 4 şi finalista ediţiilor 2011 şi 2013 ale acestei competiţii, care a trecut în cealaltă semifinală, cu 6-2, 6-4, de canadianca Eugenie Bouchard (nr.30).

Pentru jucătoarea slovacă, în vârstă de 24 ani, cel mai bun rezultat de până acum într-un turneu de Mare Şlem a fost o semifinală la Roland Garros, în 2009, în timp ce Na Li (31 ani) are deja în palmares un titlu de Grand Slam, după ce a reuşit să câştige ediţia 2011 a turneului parizian.

Anul trecut, chinezoaica a fost învinsă de belarusa Victoria Azarenka în finala de la Australian Open, pe care a reuşit să o ducă până la capăt deşi a suferit o entorsă la gleznă pe parcursul jocului, care a obligat-o apoi la o lună de pauză.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles