Mircea Sandu, fost preşedinte al FRF, trimis în judecată pentru luare de mită, alături de soţia sa

299

Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, într-un dosar în care a fost deferită justiţiei şi soţia sa.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis redacţiei, Elisabeta Sandu a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009‘, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, societatea de avocatură a obţinut de la FRF, în cursul anului 2011, suma de 11.705.626 de lei în baza celor două contracte.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile care aparţin celor doi inculpaţi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

foto arhiva