Premierea olimpicilor județului Timiș

Miercuri, 5 iunie, de la ora 12,00 în sala festivă a Liceului de Artă Ion Vidu din Timişoara, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului,  vor fi premiați cei mai buni  elevi olimpici ai județului Timiș, care au obținut premii  la olimpiadele naționale şi internaţionale din anul școlar 2018-2019. 

Astfel, vor urca pe scena laureaților 140 de elevi olimpici pentru a primi diplomele de cinstire împreună cu diverse sume de bani, conform premiului obținut, respectiv 4 premii internaţionale, 24 premii I, 23 premii II şi 63 de menţiuni  de la olimpiadele naţionale.

Elevii premianţi vor fi însoțiți de profesorii ce i-au pregătit, întrucât vor fi și ei răsplătiți cu un premiu finaciar, dat fiind că au contribuit în mod evident la performanța elevului.

Festivitatea de premiere va fi intercalată cu momente muzical-artistice susţinute de elevii Liceului de Artă Ion Vidu, marcându-se în acelaşi timp şi Ziua Învăţătorului în ţara noastră.

Acest proiect derulat de Arhiepiscopia Timișoarei și Inspectoratul Școlar Judeţean Timiş, cu sprijnul Consiliului Județean sub genericul Maratonul inteligenței, vine să motiveze tinerii valoroși ai județului, pentru că este o mare nevoie  de inteligența lor în instituțiile și firmele din țară.

Valoarea premiilor ce se vor acorda este de 156.000 lei, bani ce provin de la Consiliul Judeţean Timiş, dar cu o completare importantă de la Arhiepiscopia Timişoarei.      Menţionăm că, manifestarea culturală Maratonul Inteligenţei, ajunsă la a treia ediţie, continuă o frumoasă tradiţie, începută în urmă cu 13 ani de Arhiepiscopia Timişoarei împreună cu Fundaţia Culturală Artmedia din Timişoara.  

De același autor

Related Articles