Roger Federer este semifinalist la Openul Australiei. Adversarul elveţianului va fi spaniolul Rafael Nadal

Roger Federer este semifinalist la Melbourne, in 2014Elveţianul Roger Federer, cap de serie nr. 5, s-a calificat în semifinalele Openului Australiei la tenis, învingându-l în patru seturi, 6-3, 6-4, 6-7, 6-3, pe britanicul Andy Murray (nr. 4), campionul olimpic en titre, miercuri, 22 ianuarie, la Melbourne, într-o partidă din sferturile de finală, care a durat 3 ore şi 20 de minute.

Federer, care rămâne astfel în cursa pentru câştigarea celui de-al 18-lea turneu de Mareş Şlem din cariera sa, îl va avea ca adversar vineri, în penultimul act al competiţiei, pe vechiul său rival, spaniolul Rafael Nadal, numărul unu mondial, care a dispus la rândul său, cu 3-6, 7-6, 7-6, 6-2, de bulgarul Grigor Dimitrov (nr. 22), după 3 ore şi 37 minute de joc.

Aceasta este cea de-a 11-a calificare consecutivă a lui Roger Federer în semifinalele turneului de la Antipozi, pe care l-a câştigat în patru rânduri (2004, 2006, 2007 şi 2010). Totodată, jucătorul elveţian atinge pentru a 34-a oară semifinalele unui turneu de Mare Şlem, un record pentru tenisul mondial.

În cealaltă semifinală, programată joi, se vor întâlni elveţianul Stanislas Wawrinka şi cehul Tomas Berdych, care şi-au asigurat calificarea încă de marţi, când s-au impus în faţa sârbului Novak Djokovic, respectiv a spaniolul David Ferrer.

Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles