CFR Călători anunţă măsuri speciale în contextul vizitei Papei Francisc în România

310

CFR Călători anunţă măsuri speciale în contextul vizitei Papei Francisc în România.

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, vor fi puse în circulaţie toate garniturile disponibile şi vor fi suplimentate trenurile şi vagoanele pe rutele spre Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj. De asemenea, vor fi şi garnituri speciale în trafic internaţional.

Peste 100 de perechi de trenuri vor fi disponibile vineri, 31 mai, pentru asigurarea legăturii între marile oraşe din ţară şi Bucureşti, în timp ce sâmbătă, 1 iunie, pentru relaţia Miercurea Ciuc vor fi în circulaţie 47 de trenuri, spre deosebire de o zi obişnuită, cu doar 30 de garnituri.

Sunt cereri mari de transport feroviar şi pentru relaţiile Iaşi şi Blaj, având în vedere că pe aceste rute Poliţia Rutieră a anunţat restricţii de circulaţie pe şoselele naţionale, a spus Adrian Vlaicu, director de comunicare CFR Călători.

Adrian Vlaicu: Am gândit acest program în special pentru a preîntâmpina aglomeraţiile care au loc, ambuteiajele auto în cadrul desfăşurării acestor evenimente, gările fiind totuşi situate în puncte centrale ale oraşelor respective. Capacitatea totală de transport pusă la dispoziţie pentru Miercurea Ciuc este de peste 15.000 de locuri. Următoarea locaţie este tot sâmbătă, 1 iunie, evenimentele din Iaşi. Faţă de un program normal de circulaţie de 31 de perechi de trenuri, vom avea peste 42 de perechi de trenuri. Pentru duminică, la Blaj, discutăm de 29 de perechi de trenuri în circulaţie, din care vor fi trei trenuri special comandate din zona Dej şi Cluj şi nouă trenuri suplimentare din zonele Braşov, Sibiu, Mediaş, Sighişoara, Copşa Mică şi Simeria.

Pentru suplimentarea trenurilor către Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, CFR Călători a relocat unele trenuri de pe rutele cu trafic redus.