Primul spital de recuperare oncologică din România, din comuna Slatina Nera, va fi gata în curând!

Lucrările au intrat pe un făgaş normal la Clinica de Recuperare Oncologică Nera din Caraş-Severin. Recent, a fost finalizată şi camera hiperbară. Toate formalităţile au fost îndeplinite, astfel că în maximum 2 luni de zile unitatea medicală, unică în ţară va fi oficial inaugurată susţine profesorul Pavel Chirilă.

Întreaga investiţie se va ridica la peste 8 milioane de euro. Nera este primul spital de recuperare oncologică din România care va încorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce. Aceasta va avea 45 de saloane construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial.

Primul spital de recuperare oncologică din România, din comuna Slatina Nera va fi gata în curând. Potrivit Companiei Naţionale de Investiţii, lucrările la clinica Nera avansează în fiecare zi, zilele acestea fiind ridicat un zid pentru stabilizarea terenului în scopul realizării unui drum de acces.

Centrul se adresează bolnavilor cu cancer aflaţi în stadii incipiente ale bolii, care vor fi trataţi pe baza unui plan personalizat.

Beneficii pentru bolnavi:

Îmbunătăţirea calităţii vieţii:
Tratarea sau prevenirea efectelor adverse ale citostaticelor;
Creşterea confortului psihologic şi a speranţei de viaţă;
Deprinderea unui nou stil de viaţă, mult mai sănătos.
Creşterea încrederii pacientului în actul medical oncologic;
Reducerea riscurilor apariţiei de noi cazuri de cancer;
Reducerea complicaţiilor precoce în evoluţia bolii;
Evitarea sau corectarea complicaţiile care pot apărea după intervenţia chirurgicală, după chimioterapie şi după radioterapie.

Radio Reşiţa a avut o contribuţie importantă la construirea clinicii Nera în cadrul campaniei umanitare “Muzică pentru viaţă”.

3 COMENTARII

  1. O intrebare: cum ajung oamenii bolnavi acolo ? Ca pe drumul Oravita – Slatina/Sasca este ingrozitor pt un bolnav cu citostatice administrate sa fie transportat. Chiar e asa de greu pt autoritati sa repare naibi drumul ala ?! In ceasul al 12 lea… bataie de joc, ignoranta, dezinteres…
    Felicitari Clinicii !

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles