Reşiţa caută meseriaşi, dar…au dispărut

1378

Reșița nu abundă de locuri de muncă, dar cine îşi caută un job, găseşte şi chiar unul bine plătit, dă asigurări primarul Ioan Popa.

În statistica AJOFM sunt disponibile în această săptămână doar 16 locuri de muncă pentru Reşiţa. Cu toate acestea, firmele din oraș duc lipsă de personal calificat. Zilele trecute, chiar primarul a intermediat o angajare a unui cetățean pentru o societate care caută meseriași.

„A venit un cetățean la vreo 55 de ani, care spunea că vrea să lucreze și i-am indicat și unde să meargă, unde are job la peste 3.000 de lei, la meseria pe care o are. Nu știa! Omul nu știa pentru că, poate, mediatizarea nu a fost făcută suficient, sau compania nu și-a găsit canalele de comunicare cu oamenii, dar, de exemplu, Spaleck-ul face angajări, e firmă germană, Prodmec face angajări la peste 3.000 – 3.200 de lei net”.

Unul dintre investitorii din Reşiţa, Ioan Hrachovi, spune că este greu să găseşti personal calificat şi din acest motiv face calificarea la locul de muncă.

„În acest moment am putea să angajăm 10 oameni, în special strungari şi operatori CNC. Din păcate, cultul muncii a fost distrus. Noi am fost dispuşi să plătim dublu faţă de celelalte societăţi comerciale. Din păcate, oamenii nu vin pentru că nu vor să muncească. Deşi, salariul este dublu sau triplu.”

Mulţi dintre investitori îşi pun acum speranţa în proiectul „Şcoala duală”, susţinut de Primăria Reşiţa.