[AUDIO] Coada la adeverinţele de sănătate, uneori inutilă

CAS1

Pentru a putea beneficia de serviciile medicale decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cărăşenii sunt nevoiţi să dovedească faptul că sunt asiguraţi. Pentru acest lucru trebuie să aştepte şi câteva ore, uneori, pentru a obţine formularul care le oferă accesul la actul medical necesar.

„Afluenţa de cetăţeni care se adună la sediul instituţiei se întâlneşte mai ales în zilele de luni. Am încercat să remediem această situaţie, dar nu am găsit înţelegere din partea pacienţilor, în sensul că dumnealor se grăbesc să vină toţi de dimineaţă cu toate că programul este între orele 9.00 şi 14.30, de luni până joi”, a declarat Tudoriţa Nicula, preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin.

Până când asiguratul primeşte efectiv adeverinţa care îi atestă calitatea, este o chestiune de timp, care implică multiple verificări în sistemul informatic, dar şi clarificări privind contribuţia acestuia. Uneori la rând stau şi persoane care nu au nevoie în acel moment de adeverinţă. Când e vorba despre o urgenţă urmată de internare, nu mai este nevoie deloc de adeverinţă. Actul privind calitatea de asigurat trebuie dus la medicul de familie doar atunci când pacientul doreşte să-l schimbe. “Afluxul de cetăţeni care stau la uşile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, va dispărea în momentul în care cărăşenii vor da dovadă de înţelegere şi vor avea asupra lor cardul de asigurat”, a precizat Tudoriţa Nicula.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit acest subiect:

De același autor

Related Articles