Zilele de teatru ale actorilor amatori continuă la Alibunar

Aseară, vineri, 17 mai, la orele 20.00 la sala Căminului Cultural Alibunar, Teatrul „Conu Alecu” din comuna Alibunar a prezentat piesa „Scandal în culise”, o comedie de romancierul şi dramaturgul englez, Michael Frayn.

Piesa „Scandal în culise” a oferit posibilitatea publicului să vadă ce se întâmplă în spatele cortinei. Graţie actorilor care s-au prezentat desăvârşit pe scenă a fost o comedie pe cinste. Piesa a fost compusă din trei părţi. În prima parte actorii au arătat cum este la o repetiţie pentru o piesă nouă, cum se descurcă când uită o replică, cu cât patos repetă aceleaşi scene până când totul iese bine. În a doua parte s-a văzut ce se întâmplă în spatele decorurilor, în timpul unui spectacol, după două luni de repetiţii. Se produce un haos total: unii actori uită replicile, improvizează, se folosesc de ceea ce au la îndemână când recuzitele necesare lipsesc, făcând ca piesa să continue. Se formează câteva idile între actori, drame emoţionale dar şi certuri furtunoase. După terminarea celei de-a doua parte, echipa se ocupă de schimbatul decorului de pe scenă, lăsând spectatorii să vadă cum oamenii echipaţi cu uneltele necesare demontează structura decorului, îl schimbă, apoi îl aşează la loc, astfel pregătesc decorul pentru actul următor.

Personal mi s-a părut foarte interesant să pot vedea toate aceste schimbări, care de obicei se produc într-o pauză de 10 minute, în spatele cortinei. În ultima parte am văzut cum joacă actorii aceeaşi piesă după partu luni. Era de fapt ceea ce am văzut în partea întâi, dar cu diferenţe majore: interesul actorilor era vizibil scăzut, replicile puţin modificate şi inclusiv modul în care este prezentată piesa este schimbat. Hohotele de râs din sală acopereau vocile actorilor. O piesă care a meritat văzută.
Au putut fi admiraţi actorii amatori: Monica Miclea, Valentin Boraci, Andreea Boraci, Remus Berlovan, Daniela Maria Duluj, Laurian Duluj, Cornelia Berlovan, Cosmin Duluj şi Ion Baba. Piesa a fost regizată de Stefan Jevdjenijevic, secvenţele muzicale Radio Far, sccenografia Teatrul „Conu Alecu”
. Adriana Petroj

De același autor

Related Articles