[FOTO] “ALADDIN” va avea avanpremiera duminică 19 mai, ora 11, la Teatrul de Vest!

“A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. Departe în Orient, trăia odată un croitor sărac împreună cu soția și fiul lor, Aladdin, care era un băiat foarte lenes. Într-o zi croitorul muri Și cei doi au rămas singuri. În oraȘ a poposit, odată un vrăjitor renumit. Acesta îl căuta pe Aladdin, ca să-l ajute să găsească lampa fermecată. L-a zărit pe stradă, jucându-se cu alți copii… ”

Așa începea una dintre cele mai îndrăgite povești ale tuturor copilăriilor ce au alintat peste 1001 de nopți visele celor mici de pe întreaga planetă.
Iată că a venit rândul Teatrului de Vest să pună în scenă această frumoasă poveste a cărui premieră va avea loc duminică 19 mai , ora 11:00 pe scena Palatului Cultural din municipiul de pe Bârzava.
“ALADDIN”, o adaptare de Traian Savinescu după celebrele povestiri din Orientul Mijlociu si sudul Asiei cunoscute ca “1001 de nopți”, ce a avut deasemenea avanpremiera vineri 17 mai, ora 10, la Teatrul de Vest!
Scenografia aparține Oanei Cernea iar regia lui Traian Savinescu.
Din distribuție fac parte actorii:
Raul Lăzărescu,Raul Bastean,Camelia Ghinea,Marius Tudor,Andrada Samoilă,Florin Ibrași,Florin Ruicu,Ana-Maria Cizler,Marius Tudor și Sorin Fruntelată.

Scenograful acestui basm, Oana Cernea se află la cea de-a treia colaborare cu teatrul reșițean, cea mai recentă fiind “Migraaanţi sau prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vișniec, spectacol ce a avut premiera în anul 2017.

De această dată, artista din Oradea colaborează cu regizorul Traian Savinescu și împreună oferă copiilor de toate vârstele acest basm Aladdin, cu bucuria firească a celui îndrăgostit de teatru:

” Dacă ar fi să îmi pun o dorință, aceea ar fi să mă bucur de mai multe ocazii de genul acesta pentru că asta mă face să trăiesc, asta este meseria mea și o fac cu foarte mare drag!”

Conducerea Teatrului de Vest pregătește, în perioada 1-8 iunie, un festival dedicat în exclusivitate copiilor, manifestare încărcată de foarte multe surprize asupra căreia vom reveni cu mai multe informații.

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău

Hom

Cele mai citite

Related Articles