Un liceu din Timiş se judecă cu Ministerul Educației. Vrea înapoi titulatura de „colegiu național”

Liceul ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj a dat în judecată Ministerul Educaţiei, după ce unitatea de învăţământ a pierdut anul trecut titulatura de “colegiu naţional”.

În 2018, la finalul lunii septembrie, toate cele trei colegii lugojene de pe vremea aceea, ”Coriolan Brediceanu”, ”Iulia Haşdeu” şi ”Valeriu Branişte” şi-au pierdut această titulatură ca urmare a rezultatelor slabe ale elevilor la bacalaureat. Conducerea celor de la Brediceanu a atacat în instanţă hotărârea, considerând că ministerul a schimbat regulile în timpul jocului.

Profesorul Aurelian Sima, director al Liceului ”Coriolan Brediceanu” declară: În primăvara anului 2018, ministerul a stabilit anumite criterii, criterii pe care şcolile care voiau să obţină titlurile de colegiu trebuiau să le îndeplinească la vremea respectivă. Brediceanu a făcut documentaţia perfect după acele criterii stabilite iniţial de minister, îndeplinind la vremea respectivă toate criteriile, apoi evaluarea a fost făcută în vară, după ce Ministerul a schimbat parte din criterii. Noi considerăm, că au fost schimbate regulile în timpul jocului şi de aceea am dat în judecată, sperăm într-o rezolvare favorabilă. Termenul următor este 6 iunie când sperăm să fie şi termenul final.

Aurelian Sima consideră că şcoala pe care o conduce merită titlul de “colegiu”, ca dovadă a rezultatelor obţinute de elevi în fiecare an.

De același autor

Related Articles