Noua rețea de apă a Lugojului nu poate fi folosită

Apa potabilă va fi livrată și în următorii ani la Lugoj tot pe vechile conducte ruginite și vechi de jumătate de secol, pentru majoritatea lugojenilor, din cauză că rețeaua nouă de apă este nefolositoare din cauza lipsei branșamentelor.

Noua rețea de alimentare cu apă a Lugojului, aproape finalizată, după un deceniu de la startul investiției, nu va aduce o schimbare semnificativă a calității apei livrate la robinete.

Rețeaua mo­dernă, din material PVC, cu care se laudă ad­mi­nis­trația lugojeană, a intrat în circuitul de alimentare cu apă doar parțial, pe câteva străzi din oraș, unde s-au introdus și branșamentele.

Fără aceste instalații, nu se poate livra apă către consumatorii din municipiu, iar cei a­proape 90 de km de țeavă nouă de apă, amplasați în oraș, sunt inutili.

Acest lucru a fost constatat și de câțiva dintre consilierii locali, care au semnalat că, anul acesta Primăria nu a alocat fonduri pentru noi loturi de bran­șamente, fiind prevă­zută finanțarea doar pentru cele 650 de branșamente licitate anul trecut.

Aleșii locali cred că în ritmul acesta tot orașul se va branșa în zece ani, dar argumentele nu au fost suficiente pentru a fi suplimentate fondurile pen­tru lucrări.

Lugojul ar avea nevoie de peste 6.000 de branșamente la case și aproximativ 600 în car­tie­rele de blocuri.

Până în prezent s-a reușit branșarea la noua rețea a mai puțin de 20% din oraș. Primesc apă pe conductele noi lugo­jenii de pe străzile Mă­ră­șești, Mărăști, Rarău,
şi de la casele din cartierul Cotu-Mic și din Micro V.

De același autor

Related Articles