[FOTO] Vicepremierul României, Daniel Suciu, în vizită de lucru în Caraş-Severin

După întâlnirea cu o parte din primarii localităţilor cărăşene, vicepremierul României şi ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Daniel Suciu s-a deplasat în comuna Vermeş.

Scopul vizitei a fost de a verifica stadiul lucrărilor de la drumul dintre Berzovia şi Vermeş, şoseaua fiind inclusă într-o finanţare a Guvernului României pentru drumurile calamitate.

În dialog cu dirigintele de şantier, ministrul Daniel Suciu a primit asigurări că până în 30 mai, drumul va fi predat ,,la cheie,, Consiliului Judeţean Caraş-Severin, beneficiar al lucrării.

De la Vermeş, a urmat deplasarea spre comuna Zorlenţu Mare fiind folosit DJ 585 Duleu – Valea Mare – Fîrliug. Şi acolo au loc ample lucrări de modernizare, ministrul Daniel Suciu fiind informat despre stadiul lucrărilor şi greutăţile întâmpinate de constructor.

În continuarea periplului cărăşean, coloana oficială, din care au făcut parte preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu şi prefectul judeţului, Matei Lupu, s-a deplasat în comuna Zorlenţu Mare.

În faţa sediului primăriei, pe o ploaie torenţială, zeci de locuitori ai comunei în frunte cu edilul localităţii Martin Cornea, l-au întâmpinat pe ministru Daniel Suciu şi pe deputatul Luminiţa Jivan.

Au urmat discuţii şi prezentarea proiectelor aflate în curs de desfăşurare şi cele aflate în atenţia administraţiei locale în următorii ani. Înainte de a pleca din comună, ministrul Daniel Suciu, i-a asigurat pe cei prezenţi că îi va sprijini în toate demersurile lor pentru a reuşi implementarea proiectelor propuse.

În prezenţa vicepremierului României şi ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Daniel Suciu, la Reşiţa, au fost semnate astăzi două contracte de finanţare pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Grădiniţa Dumbrava Minunată din Reşiţa.

Viceprim-ministrul, Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat două contracte de finanţare în valoare de aproximativ 11,1 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Este vorba de extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din Spitalul Județean de Urgență din Reşiţa – reamenajarea spaţiului de primire/triaj pentru cei aproximativ 54.000 de pacienţi cărora li se acordă anual asistenţă medicală. Proiectul are o valoare totală de 6,8 milioane lei. Totodată va fi reabilitată şi modernizată grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din municipiu – un proiect cu o valoare de 4,3 milioane lei.

„În urma lucrărilor de modernizare, grădinița cu program prelungit Dumbrava Minunată va putea desfăşura un program educaţional de calitate astfel încât cei peste 200 de copii înscrişi aici să beneficieze de un mediu sigur şi de condiţii optime de educare şi învăţare, la standarde comparabile cu cele impuse în Uniunea Europeană”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Vicepremierul României, Daniel Suciu

Ministerul Dezvoltării Regionale este un partener al administraţiilor locale, indiferent de culoarea politică, a mai declarat astăzi, vicepremierul Daniel Suciu.

La întâlnirea avută cu primarii comunelor şi oraşelor din judeţ, Daniel Suciu a felicitat administraţiile locale pentru efortul depus în atragerea de fonduri şi investiţii. Potrivit acestuia, judeţul Caraş-Severin se situează pe primele două locuri pe ţară în ceea ce priveşte numărul şi valoarea investiţiilor derulate prin PNDL.

Vicepremierul României, Daniel Suciu


FOTO: Agerpres, Marius Căruntu

Cele mai citite

Related Articles