Eva Tofalvi, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci

Eva TofalviBiatlonista Eva Tofalvi va purta, pentru a doua oară consecutiv, drapelul a României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie, anunţă site-ul oficial al COSR.

Eva Tofalvi s-a calificat pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice de iarnă, ea urmând să reprezinte România şi la Soci 2014.

Tofalvi, care anul trecut în 4 decembrie a împlinit 35 de ani, şi-a asigurat participarea la Soci cu ocazia etapei a 6-a a Cupei Mondiale de biatlon care a avut loc la Anthloz, în Italia, săptămâna trecută. În ultima cursă individuală înaintea Jocurilor Olimpice, sportiva din Miercurea Ciuc a terminat pe locul 25 proba de urmărire, saltul spectaculos de 16 locuri în raport cu proba de sprint, din urmă cu câteva zile, aducându-i punctele de care avea nevoie pentru a fi prezentă la JO de la Soci.

La Jocurile Olimpice, Eva Tofalvi s-a clasat de două ori pe locul 11, la Nagano, în 1998, şi la Vancouver, în 2010, de fiecare dată în proba individuală de 15 km.Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles