Primul concurs de Mountain Bike din România care s-a desfășurat “în două anotimpuri”. Asociația Bike Attack din Reșița a introdus un nou eveniment pe harta competițiilor din țară. 

Stratul s-a dat de pe Vârful Gozna, din stațiunea Semenic, de la 1446 de metri altitudine, unde zăpada încă se încăpățânează să plece. Linia de sosire a fost trasată la peste 7 km distanță, pe pârtia Casa Baraj, din comuna Văliug, la o altitudine de aproximativ 600 de metri, acolo unde primăvara și-a făcut deja apariția. 

Numele competiției, “Miniavalache”, este inspirat din avalanșele care se produc iarna, în stațiunile montane. De această dată bicicliștii au fost cei care au creat impresia unei “catastrofe”, în momentul în care au fugit toți către bicicletele lăsate pe zăpadă și au pornit la vale.

Amatori dar și profesioniști, au venit să inaugureze primul traseu din Cupa Națională de Enduro 2019, care va avea loc în această vară în Munții Semenic.

După ce au terminat concursul, majoritatea participanților s-au hotărât să testeze și poteca amenajată lângă pârtie, ajutați fiind și de telescaunul care a fost pus în funcțiune special pentru acest eveniment. De asemenea, microbuzul bicicliștilor a continuat să circule toată ziua spre Semenic.

“Planu nostru pentru această zonă este mult mai mare. Ne dorim să punem pe harta evenimentelor de Mountain Bike zona Semenic-Văliug-Gărâna. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie și de investiții. Acest lucru nu îl putem realiza noi ca și asociație, avem nevoi de sprijinul autorităților dar și al antreprenorilor din zonă. De asemenea, organizarea unor astfel de evenimente este esențială. Sperăm să reușim să revitalizăm această zonă și să devină o atracție pentru turiști în orice perioadă a anului,” a declarat președintele Asociației Bike Attack, Cătălin Gavrilă.

Radio Reșița a fost partener media al acestui eveniment.