Marius Copil: meciurile din confruntarea cu Zimbabwe nu vor fi ușoare!

56

Componenţii naţionalei masculine de tenis a României tratează cu seriozitate confruntarea cu Zimbabwe, din cadrul Cupei Davis, chiar dacă diferenţa de valoare este reflectată şi de clasamentele ATP la simplu şi dublu.

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi vor da tot ce pot pentru a câştiga confruntarea.

“Este a doua oară când suntem la Piatra-Neamţ, a fost minunat aici, avem toate condiţiile pentru a avea o partidă bună. Tratăm cu seriozitate, chiar dacă adversarii nu au clasamente impresionante. Este şansa noastră de a accede în Grupa I mondială. Toţi jucătorii prezenţi vor da tot ce pot pe teren pentru a câştiga”, a declarat Gabriel Trifu.

Arădeanul Marius Copil, prima rachetă a echipei României, a spus că meciurile nu vor fi uşoare dar naţionala pleacă favorită în această confruntare.

“Facem tot posibil să câştigăm, dăm tot ce avem mai bun. Meciurile nu vor fi aşa uşoare. Ei sunt la nivel de challanger. Îl ştiu pe Takanyi Garanganga (450 mondial – n.r.) de mult timp, l-am văzut şi la Rotterdam. Nu va fi un meci aşa de uşor. Plecăm clar ca favoriţi, cu prima şansa, dar trebuie să fim foarte atenţi pentru că clasamentul trişează puţin, poate unii suntem apropiaţi de valoare”, a declarat Marius Copil (80 ATP).

Horia Tecău (33 ATP la dublu) a precizat că nu cunoaşte niciun component al naţionalei Zimbabwe şi că va încerca să afle informaţii de la prietenii săi din Polonia.

“Nu îi cunosc, cu atât mai mult trebuie tratat serios acest meci. Nu trebuie să avem vreo surpriză şi ne vom adapta în timpul meciurilor. Au pierdut anul trecut cu Polonia şi voi vorbi cu prietenii mei jucători din Polonia pentru a primi informaţii”, a declarat Horia Tecău.

La rândul său, Florin Mergea a spus că va solicita informaţii despre componenţii naţionalei africane de la prieteni tenismeni din alte ţări.

Mă bucur să fiu din nou în echipă şi să revenim la Piatra-Neamţ. Suntem încă în prima parte a săptămânii, ne acomodăm cu condiţiile şi în următoarele zile ne vom stabili tactica. Şi eu am mai întrebat în stânga şi în dreapta despre cei din Zimbabwe. Vom vorbi după încheierea partidei dacă a fost un meci uşor sau greu”, a declarat Florin Mergea.

Joi va avea loc tragerea la sorţi, iar vineri şi sâmbătă se desfăşoară, la Piatra-Neamţ, meciurile dintre componenţii naţionalelor României şi Zimbabwe, în cadrul turului întâi a grupei a doua a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

În februarie 2018, România a câştigat cu 4-1 la Piatra-Neamţ confruntarea cu Luxemburg, din cadrul Cupei Davis, scrie Agerpres.ro