Volosojar şi Trankov au obţinut medalia de aur în proba de perechi, la Campionatele Europene de patinaj artistic

Tatiana Volosojar si Maxim Trankov, campioni europeni in 2014Campionii mondiali Tatiana Volosojar şi Maxim Trankov au câştigat duminică, 20 ianuarie, medaliile de aur în proba de perechi, la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Budapesta, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Tatiana Volosojar (27 ani) şi Maxim Trankov (30 ani) au ocupat primul loc cu un total de 220,38 puncte.

De remarcat este faptul că Rusia a acaparat tot podiumul concursului, medaliile de argint şi bronz revenind perechilor Ksenia Stolbova/Fedor Klimov (207,98 puncte), respectiv Vera Bazarova/Iuri Larionov (201,61).

Spaniolul Javier Fernandez şi-a apărat titlul de campion continental, sâmbătă, 18 ianuarie, la Budapesta, în timp ce românul Zoltan Kelemen a încheiat pe locul 21. Fernandez (22 ani), primul spaniol din istorie care urcat pe podium la o mare competiţie de patinaj artistic anul trecut, ia devansat în clasamentul final pe ruşii Serghei Voronov şi Konstantin Menşov. La feminin, rusoaica Iulia Lipniţkaia, la doar 15 ani, a făcut senzaţie prin medalia de aur cucerită la individual, vineri, la prima sa participare. Compatrioata sa Adelina Sotnikova şi-a adjudecat argintul, în timp ce bronzul a revenit italiencei Carolina Kostner.

Sportivii italieni Anna Cappellini şi Luca Lanotte au câştigat, joi seară, în premieră, titlul continental în proba de dans pe gheaţă, la Budapesta. Ei au devansat cuplul rus Elena Ilinykh/Nikita Katsalapov şi pe britanicii Penny Coomes şi Nicholas Buckland. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles