Ţigările de contrabandă au căutare în Arad

442

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat o acțiune în Piața Fortuna, pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislația privind comerțul cu produse accizabile. Un bistrițean de 30 de ani a fost surprins în timp ce distribuia dintr-un autoturism țigarete netimbrate altor persoane, în vederea comercializării. În aceeaşi piaţă au mai fost depistați, doi arădeni – o femeie de 35 de ani și un bărbat de 34 de ani, în timp ce vindeau ţigări contrabandă.

Şi jandarmii arădeni au surprins astăzi două femei cu vârste de aproximativ 40 de ani, care ofereau spre comercializare țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. În urma verificărilor efectuate, au fost găsite 120 pachete de țigări din categoria celor ce trebuiesc a fi plasate sub un regim vamal.

Pe numele celor două femei s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.