Ascultă Radio România Reșița Live

Uica Mihai şi-a lansat cartea de reţete culinare

 

Uica Mihai şi-a lansat cartea de reţete culinare

Articol editat de Mirabela Afronie, 18 ianuarie 2014, 12:57 / actualizat: 18 ianuarie 2014, 20:27

IMG_3564

„Bucătărind cu Uica prin Banat – reţete, amintiri, poveşti” se intitulează volumul care a fost prezentat ieri de poetul, scriitorul şi bucătarul Mihai T. Ioan într-o incintă ce i-a trezit amintirile din copilărie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa. Prieteni şi colegi au fost prezenţi la acest eveniment care s-a dorit diferit de o lansare clasică, astfel că amfitrionul a întâmpinat oaspeţii cu pâine, sare, zacuscă, untură şi răchie. Directorul Directiei pentru Cultură, Liubiţa Raichici, a amintit celor prezenţi că Mihai T. Ioan a fost şi a rămas întotdeauna un om bun, indiferent de încercările la care l-a supus viaţa. Cartea, prezentată în stil bănăţean cu reţete şi poveşti, a stârnit interesul celor prezenţi la acest eveniment. Acesta este al 14-lea volum publicat de Mihai T. Ioan şi prima carte despre bucătărie.

IMG_3565

IMG_3566

Etichete:
Spitalul Judeţean din Reşiţa are un nou manager interimar
Actualitate miercuri, 3 decembrie 2025, 17:04

Spitalul Judeţean din Reşiţa are un nou manager interimar

Spitalul Județean de Urgență Reșița are de astăzi, 3 decembrie un nou manager interimar. Medicul Cristian Toader, specialist în...

Spitalul Judeţean din Reşiţa are un nou manager interimar
Precipitații insuficiente pentru refacerea nivelurilor de apă în Banat
Actualitate miercuri, 3 decembrie 2025, 16:07

Precipitații insuficiente pentru refacerea nivelurilor de apă în Banat

Precipitațiile lunii noiembrie nu au contribuit suficient la refacerea nivelurilor pe sectoare hidrografice din Banat. Administrația Bazinală de...

Precipitații insuficiente pentru refacerea nivelurilor de apă în Banat
AJOFM Caraș-Severin crește incluziunea pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități
Actualitate miercuri, 3 decembrie 2025, 15:23

AJOFM Caraș-Severin crește incluziunea pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități

În primele zece luni ale anului 2025, 11 persoane cu dizabilități au fost integrate pe piața muncii cu sprijinul AJOFM Caraș-Severin, o...

AJOFM Caraș-Severin crește incluziunea pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități
Târguri de Crăciun 2025 în Caraş-Severin!
Actualitate miercuri, 3 decembrie 2025, 13:29

Târguri de Crăciun 2025 în Caraş-Severin!

Târguri de Crăciun 2025 în Caraş-Severin! Program complet în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Caraşova, Ciudanoviţa şi Grădinari. În fiecare...

Târguri de Crăciun 2025 în Caraş-Severin!
Actualitate miercuri, 3 decembrie 2025, 11:20

Caraş-Severin: două obiective turistice importante, complet refăcute în Parcul Național Domogled–Valea Cernei

Caraş-Severin: două obiective turistice importante, complet refăcute în Parcul Național Domogled–Valea Cernei. Lucrările au fost necesare...

Caraş-Severin: două obiective turistice importante, complet refăcute în Parcul Național Domogled–Valea Cernei
Actualitate miercuri, 3 decembrie 2025, 09:51

Teatru cu mesaj social, adus de Penitenciarul Timișoara în Caraș-Severin

Teatru cu mesaj social, adus de Penitenciarul Timișoara în Caraș-Severin. Pe scena Cinematografului Dacia, în lumina reflectoarelor, deținuții...

Teatru cu mesaj social, adus de Penitenciarul Timișoara în Caraș-Severin
Actualitate marți, 2 decembrie 2025, 17:08

Caraș-Severin: Sărbători de iarnă sub semnul austerității

Din cauza austerității, tot mai multe Primării aleg să renunțe la tradiționalele focuri de artificii din noaptea de Revelion. Motivele sunt...

Caraș-Severin: Sărbători de iarnă sub semnul austerității
Actualitate marți, 2 decembrie 2025, 17:00

DSVSA Caraş-Severin: Analiza trichineloscopică obligatorie înainte de consumul cărnii de porc – recomandări esențiale înainte de sărbători

În fiecare an, în preajma Crăciunului, tradiția sacrificării porcului aduce în prim-plan o responsabilitate importantă: siguranța...

DSVSA Caraş-Severin: Analiza trichineloscopică obligatorie înainte de consumul cărnii de porc – recomandări esențiale înainte de sărbători