[FOTO] La Mulţi Ani, Sabin Dorohoi!

257

De 8 Martie, avem bucuria de trimite gândurile noastre frumoase cu ocazia zilei sale de naştere, şi către un Artist,cu rădăcini la Reșița și Bocșa, Sabin Dorohoi, fost elev al Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița şi absolvent al Universităţii Hyperion din București-unde a studiat regia la Facultatea de Film.

Prieten al radioului reşiţean, Sabin este unul dintre mesagerii Banatului de Munte căruia îi promovează frumuseţea, istoria şi oamenii prin toate filmele sale, dar şi un mesager al românismului şi al eternităţii acestor locuri mioritice.
Modest, întotdeauna altruist şi deschis provocărilor, artistul nostru este îndrăgit de cei care ajung să-l cunoască, devenind respectat pentru talentul şi prietenia de care dă dovadă în orice împrejurare!
Sabin Dorohoi este şi cel care a realizat regia filmului SW!M,al cărui protagonist, Avram Iancu a predat alături de reşiţeanul nostru o lecţie de patriotism întregii ţări.

Este laureat al peste 35 de nominalizări și premii naționale și regizorul multor scurt-metraje, din care amintim:

„Calea Dunării”, „Fata din Transilvania”, film în care rolul principal îl are Maia Morgenstern, sau „Clopotul”, filme care l-au consacrat pe Sabin Dorohoi ca pe un regizor de excepție după nominalizări sau premii la cele mai importante evenimente de film, cum este Festivalul de film Est European organizat la Hollywood, Festivalul de Film din Sardenia, Festivalul „Palm Springs ShortFest” din Statele Unite ale Americii, TIFF, Festivalul de Film de la Roma, Geneva, Reykjavic, Chicago sau Regensburg. Sabin Dorohoi este realizatorul videoclipului piesei „De la capăt”, cu care trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision, în Austria, iar după ce trupa a decis să folosească secvențe din acest film pentru videoclip, scurt metrajul „Calea Dunării” a devenit cel mai vizionat film românesc de pe youtube.

În numele unui gând mai frumos şi mai curat decît zicerea lui, un sincer La Mulţi Ani, Sabin Dorohoi din partea echipei Radio România Reşiţa!

Anca Bica Bălălău