Viitorul handbalului românesc s-a văzut la Festivalul INTER-REGIO pentru copii din stațiunea de pe Valea Cernei!

Stațiunea Băile Herculane a fost la sfârșitul săptămânii trecute o adevărată capitală a handbalului românesc juvenil, la cea de-a doua ediție a FESTIVALULUI INTER-REGIO la mini-handbal și baby-handbal pentru fete, la care au participat aproximativ 600 de sportive de la 31 de echipe din întreaga țară! Pentru buna desfășurare a competiției, terenul Sălii de sport ALEXANDRU DUICU a fost împărțit în trei câmpuri de joc, pe care s-au desfășurat concomitent tot atâtea meciuri!

Timp de trei zile, cele mai mici handbaliste au încercat să-și arate calitățile de care dispun la această vârstă, impresionând prin ardoarea cu care au evoluat pe teren, fiecare echipă încercând să se impună în fața adversarilor! Chiar dacă în timpul meciului au luptat cu dârzenie, la sfârșitul fiecărei întâlniri jucătoarele s-a prins de mâini și au cântat CAMPIONII! Pentru că la acest festival toate jucătoarele sunt campioane și pentru efortul depus de-a lungul competiției fiecare echipă a primit din partea organizatorilor câte o cupă și o diplomă!

Desigur că în toate cele trei zile ale festivalului handbalistic de pe Valea Cernei, în centrul atenției s-au aflat fetele care au evoluat pe teren, iar de la câteva dintre sportive am aflat cum se simt în Băile Herculane și cât de mult le place handbalul!



Un mare merit în pregătirea acestor fete îl au, evident, antrenorii lor, care pe parcursul festivalului au trăit și ei intens emoția jocurilor, asemenea competițiilor oficiale! Unul dintre antrenori este Vasile StoicaOLIMPIC TURNU SEVERIN :

O echipă cu tradiție care participă la evenimentele handbalistice de pe Valea Cernei este LPS BANATUL TIMIȘOARA, pregătită de Floarea Galovics :

O frumoasă impresie au lăsat jucătoarele de la ACS GOLDEN KIDS BOCȘA, antrenor – Bogdan Ionuț Bosioc :

Între echipele participante s-a aflat și ACS GIROC-CHIȘODA, antrenor Dan Jurcă :

La festivalul de pe Valea Cernei au fost prezente și micuțele handbaliste de la ACS LEU GIARMATA, pregătite de Gabriel Danciu :

O misiune deloc ușoară au avut-o arbitrii acestei competiții, care de multe ori au fost nevoiți să le tempereze pe jucătoarele din teren, iar unul dintre arbitrii a fost Dorinel Gurbină din Reșița :

Festivalul handbalistic din orașul de pe Valea Cernei s-a desfășurat sub supravegherea președintelui Asociației Județene de Handbal Caraș-Severin Gheorghe Năsturel :

Inițiatorul și organizatorul Festivalului de handbal INTER-REGIO din Băile Herculane este prof. Toma Drăgoiu președintele ACS BĂILE HERCULANE :

Competiția s-a desfășurat în organizarea ACS Băile Herculane, cu sprijinul Direcției județene Caraș-Severin pentru Tineret și Sport, Asociației Județene de Handbal Caraș-Severin, Primăriei și Consiliului Local Băile Herculane, sub egida Federației Române de Handbal.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles