[VIDEO-AUDIO] Preșcolarii reșițeni s-au întrecut în proiectul ”România în mișcare”

393

La Reșița s-a desfășurat marți, 26 februarie o nouă etapă a programului naţional ”România în Mişcare”, iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Atmosfera a fost una foarte plăcută. Piticii, Fluturașii, Buburuzele, Steluțele, Albinuțele s-au jucat, relaxat, au făcut mișcare pentru sănătatea lor.

Preșcolarii de la Grădinița ”Dumbrava Minunată” din Reșița s-au întrecut în probe de baschet și popice. Ne-au povestit despre experiența participării la prima lor competiție:

Una dintre educatoarele piticilor din ”Dumbrava Minunată”, Elena Cojocaru a vorbit despre importanța desfășurării unor astfel de acțiuni, în care sunt angrenați cei mai mici practicanți ai sportului:

Gazda acestei noi etape din proiectul național ”România în Mișcare” este și în acest an Școala gimnazială nr. 8 din Reșița. Prof. Artur Schvaner apreciază proiectul ca fiind unul cu impact asupra celor mici, care astfel sunt stimulați să practice sportul de la vârste fragede:

La finalul întrecerilor, micuții ”sportivi” au recompensați cu medalii, diplome și cupe oferite de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Asociaţia Sportul pentru Toţi.


Cristina Corocan