În judeţul Caraş-Severin a fost înregistrat încă un deces, al treilea din acest sezon, cauzat de virusul gripal, la un bărbat de 64 de ani cu alte afecţiuni, a anunţat astăzi Direcţia de Sănătate Publică.

Bărbatul a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, după ce a fost internat în Secţia de Interne. Confirmarea virusului gripal a venit în urma unui test rapid efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, întrucât pacientului, din cauza decesului, nu i s-a mai putut recolta exudat faringian spre a putea fi trimis la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru un rezultat definitiv, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros.

În acest momenţ totalul cazurilor de gripă confirmate în Caraş-Severin a ajuns la 31.

În plină epidemie de gripă, cetăţenii bolnavi sunt rugaţi să nu se mai prezinte la farmacii pentru a-şi cumpăra medicamente după ureche. Cei care au viroze sau gripă trebuie sa meargă mai întâi la medicul de familie. Persoanele care îşi administrează tratament fără avizul medicului îşi pot agrava boala.

Imunizarea împotriva gripei continuă în Caraş-Severin. Cetăţenii sunt îndemnaţi să se vaccineze, pentru că şi schimbările bruşte de temperatură din ultimele 2 zile pot aduce un nou val de îmbolnăviri.

Daiana Roşca