[FOTO] Vagonul unui tren încărcat cu gaze lichefiate a deraiat în gara Topleţ. Circulaţia feroviară a fost reluată

750

Ora 13.00 – A fost reluată circulaţia feroviară între Topleţ şi Drobeta-Turnu Severin, după ce vagonul încărcat cu gaz lichefiat care a deraiat azi dimineaţă, a fost repus pe şine.


Un vagon al unui tren de marfă, a deraiat în această dimineaţă, în apropierea gării Topleţ. Trenul este încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi şi gaze lichefiate.

În urma incidentului nu s-au produs fisuri sau spărturi ale vagonului, acesta nefiind răsturnat, ci doar sărit de pe şine. Pentru asigurarea zonei, la faţa locului s-a deplasat echipajul de pompieri militari din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane.

Circulaţia feroviară este închisă între Topleţ şi Drobeta Turnu Severin. Pasagerii altor trenuri de pe aceasta rută sunt transportati cu autobuze până la gările Băile Herculane sau Drobeta Turnu Severin, de unde sunt preluati de alte garnituri.

Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.
Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului, urmâd apoi ca personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Valentina Adam