Colegiul Naţional „Traian Lalescu” intră de astăzi în reabilitare

Începând de astăzi, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa va intra intr-un amplu proces de reabilitare, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de un an.

9 clase din ciclul gimnazial, împreuna cu profesorii îşi vor desfăşura orele de curs, până în primavară, la Colegiul Tehnic Reşiţa în timp ce clasele liceale împreună cu cele postliceale se vor muta în aripa nouă a clădirii Colegiului Naţional „Traian Lalescu”. Ulterior, dupã terminarea vacanţei de primãvarã, toate clasele se vor muta etapizat în corpul E al Universitãþii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, pânã la finalizarea lucrãrilor.

Conform directorului unităţii şcolare, Luminiţa Broască, vor intra în procesul de rerabilitare clădirea corpului liceal-gimnazial şi sala de sport. Lucrările se vor face atât la exteriorul clădirii cât şi în interiorul acesteia. Printre altele, proiectul presupune schimbarea instalaţiei electrice, instalaţiei termice şi schimbarea podelelor în întraga unitate şcolară.

Proiectul de reabilitare a fost scris de către Primăria Reşiţa, cu finanţare europeană, şi se ridică la o valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro.