[VIDEO-AUDIO] Complexul de sport și sănătate ”Ioan Schuster” din Reșița este la mare căutare pe plan internațional


Cluburi din Franța și Ungaria și-au rezervat deja perioade de pregătire în bazinul din municipiul de pe Bârzava.

Concluziile trase de oaspeții prezenți la diferite concursuri sunt că baza sportivă reșițeană se prezintă în condiții foarte bune și că își vor aduce aici performerii să se antreneze, după cum spune directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița, prof. Marius Crețeanu:

”Condițiile de pregătire sunt foarte bune la Reșița. Avem o solicitare venită din partea unui club din Ungaria, ca înotătorii de acolo să se pregătească aici. Dorește să vină în pregătire cu zece sportivi, timp de trei săptămâni. Această pregătire va fi în luna martie. Primăria Reșița a fost de acord ca sportivii străini să-și desfășoare antrenamente aici. De asemenea mai avem o solicitare de la un club din Franța, de la Caen, cu care suntem înfrățiți și care a mai fost în pregătire la Reșița. Și-au exprimat dorința de a veni în vară la un stagiu de pregătire la noi. Condițiile sunt foarte bune și noi ne bucurăm căci facem și un schimb de experiență cu antrenori străini și dorim să dovedim că aceste colaborări sunt foarte bune”, a afirmat prof. Marius Crețeanu.

Și înotătorii reșițeni se vor afla în stagii de pregătire peste granițele țării. În primul schimb de experiență din acest an, opt înotători și doi antrenori se vor afla în Franța, la parteneri din orașul Caen.


Cristina Corocan