Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open

Simona Halep s-a calificat in turul trei la Australian OpenSimona Halep și-a egalat cea mai bună performanță din istoria participărilor la Australian Open. Românca a reuşit să se califice în turul trei la Melbourne, după ce a dispus în trei seturi de jucătoarea americană de origine uzbecă Varvara Lepchenko, scor 4-6, 6-0, 6-1.

A fost un meci în două părţi: în prima, Halep a fost ezitantă, a comis 12 greşeli neforţate şi a fost nevoită să cedeze primul set, dar a doua parte a găsit-o pe jucătoarea de 22 de ani din Constanţa cu toate motoarele pornite. Simona s-a concentrat mult mai bine, a reuşit să reducă numărul de greşeli neforţate (7 în ultimele două seturi), în timp ce Lepchenko, număr 50 WTA, a părut complet doborâtă de ritmul şi de soarele de la Antipozi, contorizând nu mai puţin de 47 de greşeli neforţate în tot meciul.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea kazahă Zarina Diyas, cea care a eliminat-o pe Marina Erakovici, cu 6-4, 6-0. În vârstă de 20 de ani, Diyas este pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem şi este pe locul 152 în lume. Prin calificarea în turul trei la Australian Open, Halep şi-a atins cea mai bună performanţă la turneul de la Antipozi, ea reuşind să mai participe în această fază şi în 2011.

Căldura a fost principalul adversar al compatrioatei noastre. La ora disputării meciului, termometrele indicau 40 de grade Celsius. La o oră după ce Simona Halep a trecut de Lepchenko, organizatorii au suspendat meciurile disputate pe terenurile neacoperite, până la ora locală 16.00, din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Sursa: gsp.ro

Cele mai citite

Related Articles