Soare, zăpadă, veselie și mai ales zâmbete pe fețele copiilor prezenți la această sărbătoare internațională.

Peste 120 de viitori schiori au participat astăzi la Ziua Mondială a Zăpezii. Echipa de animatori Hazliții din Timișoara a pregătit o mulțime de jocuri pentru cei mici. Baloane modelate, pictură pe față, pictură pe ipsos și alte activități antrenante și distractive.

Cei prezenți au putut vedea o demonstrație de schi alpin, susținută de membrii Clubului Sportiv Adlernest din Reșița și un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric Bârzava.

La finalul manifestării a avut loc o ceremonie în cadrul căreia fiecare participant a primit câte o diplomă și o medalie însoțite de multe alte surprize.

Atmosfera a fost una minunată la poalele Muntelui Semenic, după cum o spun chiar participanții, dar și organizatorii:

Școala de Schi Buran, organizatoarea evenimentului, a fost înființată în urmă cu nouă ani și a pornit de la ideea unui om iubitor de munte și salvamontist, Mircea Țunea. Este al cicilea an în care membri școlii Buran organizează Ziua Mondială a Zăpezii. Aceștia se pot mândri cu un rezultat excepțional la ediția din anul 2016, când manifestarea lor a ocupat locul 4 dintre cele peste 50 de țări și 800 de stațiuni participante la nivel mondial. În cadrul acestei asociații activează în prezent patru instructori de schi și unul pentru snowboard.

Ziua Mondială a Zăpezii are loc în fiecare an, în a treia duminică a lunii ianuarie. Țări din întreaga lume organizează simultan acest eveniment, chiar și Africa de Sud, unde participanții schiază pe dune de nisip. Anul acesta au avut loc, simultan, 469 de manifestări în 45 de țări. În România au fost organizate zile festive la Bușteni, Azuga, Predeal, Bran, Cavnic, Ski Resort Transalpina, Văliug și Vatra Dornei.

Răzvan Todor