Rușine să vă fie! Turismul de pe Muntele Semenic este paralizat

459

Turismul de pe Muntele Semenic este paralizat din cauza deselor pene de curent. Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici a criticat astăzi, în termeni duri, modul de intervenţie a celor de la E Distribuție Banat, fostul Enel. În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Popovici a solicitat ca aceste situații să nu se mai repete pentru că afectează grav turismul din zonă. Avertismentul a fost lansat în condiţiile în care Consiliul Judeţean, Primăria Reșița și Primăria Văliug, vor pune în aplicare un proiect de peste 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea turismului montan pe Semenic.

„În acest moment, Muntele Semenic și Muntele Mic nu au energie electrică și nu este o situație izolată. S-a întâmplat de foarte multe ori, chiar în perioada sărbătorilor, când au fost turiști și cred că n-au avut sărbători prea plăcute. Și tocmai de aceea trag acest semnal de alarmă, cu toate că știu că E Distribuție Banat, fostul Enel, are ca acționari majoritari străini, dar tot așa știu că Statul Român are 24,8, dacă nu mă înșel, acțiuni la această companie. Și trag un semnal de alarmă pentru că știu că în urma ședinței se redactează un proces verbal cu problemele existente la nivelul județului și se transmite la București. Aceste situații nu trebuie să se mai repete și, în încheiere, aș vrea să le transmit un mesaj celor de la Enel Distribuție Banat: rușine să vă fie!”

Prefectul Matei Lupu solicită o intervenţie cât mai urgentă pentru ca staţiunea Semenic să fie realimentată cu energie electrică. Cu atât mai mult cu cât releul de pe munte este considerat obiectiv strategic.
(Sebastian Dragomir)