Opt cubanezi la graniţa Serbiei cu România

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistaţ în zona de competenţă, opt cetăţeni din Cuba, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, deoarece doreau să ajungă în Spania.

  • Cei opt cetăţeni străini au fost preluaţi de autorităţile sârbe în baza acordului de readmisie.

În data de 25.12.2018, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanţat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Teremia Mare, opt persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.


Imediat poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Cuba, cinci bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe joş pe la „frontiera verde”, întrucât intenţionau să ajungă în Spania. Totodată, aceştia au mai precizat că din Belgrad până la frontiera cu România s-au deplasat cu diferite mijloace de transport în comun.


În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, iar cele opt persoane au fost preluate de autorităţile sârbe, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.