Tren deraiat în judeţul Hunedoara

234

Tren de persoane deraiat în judeţul Hunedoara. Ultimele două vagoane au sărit de pe şine, s-au înclinat, dar nu s-au răsturnat. În cele două vagoane se aflau 20 de persoane, dar una singură este ranită, a suferit o fractură. Trenul venea de la Constanţa şi se îndrepta spre Arad.

UPDATE 09:08: Purtatorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat că nu se cunosc pentru moment cauzele producerii incidentului.

UPDATE 09:05: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafaz, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi 24, ca „o singură persoană a fost aruncată afară şi este cu fracturi de membre superioare, este pe drum către spital.”

Incidentul a avut loc în această dimineaţă, în zona localităţii Băieşti din judeţul Hunedoara, când ultimele două vagoane din garnitura unui tren care se deplasa pe ruta Constanţa – Arad şi transporta 120 de călători au deraiat. La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, având în vedere „numărul mare al ocupanţilor din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane”.

„După sosirea la faţa locului a echipajelor ISU Hunedoara, pompierii au constatat ca în urma accidentului a rezultat o singură victimă, cu posibile fracturi la membrele superioare. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă la faţa locului, victima va fi transportată la spital”, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Celelalte persoane aflate în tren nu au nevoie de îngrijiri medicale. ISU anunţă că toţi pasagerii vor fi preluaţi şi transportaţi în siguranţă la Petroşani.