[UPDATE][AUDIO] Incendiu la blocul 800 din Reşiţa, de la o lumânare

ipp

Ora 15.30

Pagube de 40.000 de lei au fost înregistrate în urma incendiului de la blocul 800 din municipiul Reşiţa. Toate bunurile din locuinţa socială de unde a izbucnit focul au ars în totalitate, dar datorită intervenţiei pompierilor din detaşamentul Reşiţa, focul nu s-a extins şi la celelalte locuinţe. Astfel, valoare bunurilor salvate este estimată la 1.000.000 de lei, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”, locotenet Adriana Marghescu.

În urma intervenţiei pompierilor, apa s-a infiltrat şi la etajul trei al clădirii unde se află arhiva Tribunalului Caraş-Severin, care a fost evacuată parţial pentru a se evita distrugerea documentelor existente acolo.

Ora 11.00

Pompierii cărăşeni au reuşit să stingă incendiul izbucnit la o locuinţă socială din blocul 800 din municipiul Reşiţa, însă aceasta a fost distrusă în întregime. La faţa locului au intervenit 12 subofiţeri încadraţi pe cele trei autoutilitare, dintre care autosacara specială pentru salvări de la înălţime. De asemenea au fost prezenţi şi trei ofiţeri, şeful centrului operaţional şi comandantul şi locţiitorul detaşamentului de pomieri Caransebeş, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU “Semenic”, locotenet Adriana Marghescu. Potrivit primelor informaţii, cauza incendiului este o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. Apartamentele învecinate nu au fost afectate.

Ovidiu Babolea, în dialog cu locatarii blocului 800 şi cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”, locotenet Adriana Marghescu:

Ora 8.00

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al Judeţului Caraş-Severin acţionează pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă socială situată la etajul IV al blocului 800 din municipiul Reşiţa. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale, două cu apă şi spumă şi una de intervenţie la înălţime. Momentan nu se cunoaşte cauza şi nici valoarea pagubelor. Vom reveni cu informaţii.

De același autor

Related Articles