Prins la volan cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un cetăţean croat care a prezentat un permis de conducere croat fals, pentru autoturismul pe care îl conducea.

Ieri, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control pe comunicaţia E70, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa rutier, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania.

Şoferul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, cetăţean croat, a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere care avea însemnele autorităţilor din Croaţia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, bărbatul a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa pentru verificări.
Poliţiştii au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia original, acesta fiind fals.


Tânărul a declarat că a obţinut documentul prezentat la control, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 100 euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.