Președintetele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, a prezentat  detalii despre proiectul prin care vor fi alimentate cu gaze localitățile Banatului de Munte.

Partidul Național Liberal a susținut un amendament în Camera Deputaților care a fost adoptat în Plenul Parlamentului cu majoritate de voturi. Astfel că banii pentru finanțarea investițiilor de extindere a rețelelor să fie asigurați din taxele încasate de statul român, din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

 „România este printre cele mai nealimentate țări din Europa cu gaz natural. Media națională a caselor racordate la o rețea de distribuție este de 30%. În termeni de comparație, Ungaria are o distribuție mult mai mare, de 90%, deși, nu are zăcaminte de gaze naturale. Dorim înfințarea unor asociații de dezvoltare intercomunitară pe cele două direcții de extindere a gazului.

Gruparea Centru-Sud cuprinde orașul Băile Herculane și comunele Turnu Ruieni, Buchin, Bolvașnița, Bucovșnița, Slatina Timiș, Armeniș, Teregova, Luncavița, Domașnea, Cornereva, Mehadica, Iablanița, Cornea, Mehadia, Topleț, Lăpușnicel, Prigor, Bozovici, Lăpușnicu Mare, Eftimie Murgu, Bănia și Dalboșeț.

Gruparea Nord-Vest include orașele Bocșa și Oravița și comunele Zorlențu Mare, Fârliug, Ramna, Vermeș, Berzovia, Măureni, Doclin, Forotic, Ticvaniu Mare, Grădinari, Văradia, Răcășdia, Ciclova Română, Ciuchici, Sasca Montană, Naidăș, Berliște și Cărbunari.

Aceste localități pot beneficia de un proiect finanțat de stat, în baza unui amendament al Partidului Național Liberal”, a declarat președintetele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela.

Pentru a facilita distribuirea gazelor către beneficiari a fost suținută și schimbarea  legii energiei electrice și a gazului, astfel încât autoritățile locale să poată furniza gaz metan.

Răzvan Todor

1 COMENTARIU

  1. De Anina ați uitat .Doar promisiuni deșarte.Daca politicul ar fi plătit cu salariul minim nu s-ar înghesui nimeni.Dar așa tu îți negociezi salariul tu ți-l aprobi.Oare nu este conflict de interese ? Nu obosiți atunci când numărați banii? Rusineeee !

Comments are closed.