Livrarea primului lot de ambulanţe noi către serviciile de urgenţă a început. În Caraş-Severin au ajuns în această dimineaţă 5 autospeciale noi de tip B1/B2. Din păcate 90% din ambulanţele din parcul nostru auto sunt vechi iar noile ambulanţe erau mai mult decât necesare, ne-a declarat managerul Ambulanţei Caraş-Severin, Adrian Truică.

„Au fost aduse 5 ambulanţe de tip B, tracţiune 4×2 Renault Master, ambulanţele se află în parcul auto al staţiei Reşiţa. Este un prim lot din programul de achiziţe pentru că judeţului nostru i-au fost repartizate 13 ambulanţe, 5 au venit acum şi vom mai primi încă 8 tot de tip B în luna mai 2019. În plus vom mai primi 2 ambulanţe de tip C cu medic şi 4 ambulanţe de tip A1-A2 care vor fi ambulanţe de transport medical neasistat, deci în total în judeţul nostr vor veni 19 autospeciale, parcul auto fiind învechit, putem spune că aceaste ambulanţe sunt ca o gură de aer pentru activitatea SAJ Caraş-Severin”, ne-a declarat managerul Ambulanţei Caraş-Severin, Adrian Truică.

Cele 5 ambulanţe care au ajuns astăzi în Caraş-Severin sunt dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. În plus angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au participat şi la un training la Timişoara pentru a învăţa cum să folească corect aparatele medicale cu care au venit autosanitarele.

„Ambulanţele arată foarte bine, este ultimul tip de Renault Master, maşinile sunt dotate cu aparatură nouă de ultimă generaţie, cu acel defibrilator nou, performant şi pentru această aparatură s-au făcut şi cursuri de pregătire aşa că personalul medical de la SAJ Caraş-Severin este bine instruit”, ne-a mai declarat Adrian Truică.

Daiana Roşca