Bărbat mort în Bucegi, în urma unei avalanșe

136

Unbărbat a murit după ce a fost surprins de o avalanşă, duminică, pe un traseudin Masivul Bucegi, trupul său fiind descoperit de mai mulţi turişti care au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Salvamontiştii au constatat că peacel traseu există două urme de paşi de om, prin urmare nu exclud posibilitatea unei a doua victime,  a transmis  News.ro.

Salvamontiştii din Buşteni au fost anunţaţi duminică, de către un grup de alpinişti că au descoperit, pe Valea Moraruluidin Masivul Bucegi, un bărbat surprins de avalanşă, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, citat de Digi24.

Potrivit acestuia, la momentul la care a fost găsit, bărbatul nu mai avea semne vitale, dar turiştii au încercat să îl resusciteze,însă fără rezultat.

Gheorghe Haiduc a precizat că pe traseul pe care aurcat bărbatul mort au fost găsite două urme de paşi de om, iar în aceste condiţii salvamontiştii nu exclud posibilitatea ca bărbatul mort să fi fost însoţit de încă o persoană care este dispărută. Zona unde s-a produs avalanşa este situată la peste2200 de metri altitudine, iar în acea zonă stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri.

Toate traseele de mare altitudine din Bucegi au fost închise încă din luna noiembrie.