„Eu aleg România”, proiectul realizat de Radio România Regional, a ajuns la final

270

“Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții” – Nicolae Iorga.

Demarată în urmă cu cinci ani, campania „Eu aleg România” a prezentat 500 de motive de mândrie că suntem români, în materiale audio, video și texte, difuzate on air și on line în programele proprii ale studiourilor teritoriale Radio România din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Reşiţa, Timişoara şi Târgu-Mureş, pe site-ul proiectului www.eualegromania.ro  şi pe paginile de socializare ale studiourilor teritoriale (Facebook şi Twiter) sau pe canalul Youtube dedicat proiectului eualegromania.ro.

8 echipe de producţie, sute de ore de filmare, declarații, interviuri și documente inedite, mii de ore de editare audio şi video, toate pentru a ilustra cele cinci ediții “Eu aleg România”.

Peste 1,6 milioane de ascultători au putut audia timp de 500 de zile materialele “Eu aleg România” difuzate în programele studiourilor teritoriale Radio România, iar mai mult de 20 de milioane de minute au fost vizionate pe canalul de Youtube al proiectului

În anul 2014, am vizitat 100 de locuri de vis ale României. 100 de locuri ce merită a fi cunoscute, vizitate şi promovate, locuri ce reprezintă puncte de reper pentru evoluţia noastră, destinaţii încărcate de frumuseţe, spiritualitate, cultură, inedit sau spectaculozitate.

Anul următor, am redescoperit împreună 100 de români pentru istoria lumii. Am prezentat valoarea cea mai de preţ pe care o are acest popor – puterea de creaţie şi, mai ales, rezultatele unor oameni care au contribuit la dezvoltarea universală a ştiinţei şi la îmbogăţirea culturii mondiale

În anul 2016, am aflat 100 de poveşti de aur ale sportului românesc. 100 de sportivi sau echipe care au făcut să răsune imnul ţării noastre la marile competiţii internaţionale şi europene. Viaţa şi realizările acestor români de excepţie vorbesc de la sine şi fiecare poveste de viaţă este o dovadă de muncă, abnegaţie şi sacrificii.

Anul trecut am ascultat cele mai frumoase 100 de melodii ale românilor. Melodii în interpretări de excepţie ale elitei muzicii uşoare şi populare româneşti,.care au încântat sufletul multor generaţii şi care au rezistat în timp, am aflat poveștile care au stat în spatele acestor creații nemuritoare.

În anul Centenarului, am spus cea mai frumoasă poveste a unei țări – Istoria românilor în 100 de momente esenţiale. 100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente. 100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României.

Locuri, oameni, fapte… ea e România! Cunoaște-o mai bine, exploreaz-o mai mult, iubește-o necondiționat pentru că întotdeauna găsești 100 de motive pentru asta, pe www.eualegromania.ro