România a spulberat Norvegia la Campionatul European

Naţionala României a învins clar Norvegia, deţinătoarea titlului, cu scorul de 31-23 (18-12), miercuri, la Brest, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa.

Tricolorele au făcut un meci remarcabil, obţinând prima victorie în faţa Norvegiei la un turneu final după o pauză de 18 ani.

România a câştigat grupa şi merge în grupele principale cu maximum de puncte, patru.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul echilibrat, cele două echipe alternând la conducere pe tabela de marcaj. România a reuşit să se desprindă, de la 8-8 (13) la 12-8 (17). Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au făcut un joc excelent şi diferenţa a crescut la un neverosimil 17-10 (min. 24), pentru ca la pauză scorul să fie 18-12.

Scandinavele au arătat un reviriment în debutul părţii secunde, cu două goluri consecutive (18-14), dar jucătoarele noastre şi-au revenit şi au înscris de trei ori la rând, 21-14 (min. 40). Diferenţa maximă de pe tabelă a fost de nouă goluri în favoarea României, 28-19 (53), astfel că selecţionerul României a utilizat în finalul partidei şi jucătoarele care au evolua mai puţin, dar care au trecut cu brio testul.

Yuliya Dumanska a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, având 14 mingi apărate şi un procentaj excelent de 44%.

AGERPRES

De același autor

Related Articles