Programul „Mierea în școli” a fost adoptat!

115

Implementarea programului „Mierea în şcoli” fost adoptat de Parlament. Urmează ca acesta să fie promulgat de preşedinte, după care se va putea trece la implementarea sa.

Potrivit prevederilor proiectului recent adoptat, mierea va fi distribuită elevilor din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional, fiecare elev urmând să primească săptămânal câte un borcan de 250 de grame, cu capac verde, marcat cu holograma care atestă calitatea.

Este vorba de miere polifloră, fără niciun fel de aditivi, care trebuie să provină exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi trebuie să fie achiziţionată din lanţul scurt de aprovizionare. Calitatea mierii ce va fi distribuită elevilor va fi verificată periodic de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Contractele pentru achiziţia, transportul şi distribuirea mierii în unităţile şcolare vor putea fi semnate de consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură judeţene.

Resursele financiare în acest sens vor fi virate la bugetele locale din bugetul Ministerului Agriculturii, special alocat pentru acest program.

Cel mai probabil, distribuirea mierii va începe din prima zi de şcoală a anului 2019.