Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi are loc la Reşiţa

311

UPDATE: Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, ce a avut loc luni, 3 Decembrie, s-a incheiat cu succes. Au fost contactaţi de către AJOFM, 35 de agenţi comerciali, iar la evenimet au participat 11 dintre aceştia, care au oferit 13 locuri de muncă. La interviu s-au prezentat 22 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 8 au fost selectate in vederea angajării.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin organizează luni, 3 decembrie, o bursă a locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi la care s-au înscris 11 agenţi economici.

Instituţiile sau firmele care aleg să angajeze persoane cu handicap pot beneficia, conform Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pe o perioadă de 12 luni, de o subvenţie lunară în cuantum de 2.250 lei, pentru fiecare persoană cu handicap angajată pe perioadă nedeterminată, cu condiţia menţinerii în activitate cel puţin 18 luni de la data angajării.

De asemenea, pentru a stimula încadrarea persoanelor cu dizabilităţi, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Bursa locurilor de muncă organizată de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, va avea loc la sediul AJOFM Caraş-Severin, începând cu ora 10.